keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Paluu menneisyyteen

Noniin blogin kimppuun!
 Elikkäs nyt on abaot viikko aikaa tehdä tämä, joten eiköhän aloiteta! En siis tosissaankaan ole tehnyt vielä yhtään mitään korttisotkujen ja laiskuuden  kiirreellisyyden takia. Eihän meille tästä kerrottu kuin kuukausi sitten. Miten muka olisin ehtinyt? Noniin löpinät sikseen ja kulttuurin kimppuun!
 Tänään kävin siis ensimmäisessä kohteessani taidemuseossa, jossa oli menossa vanhojen julisteiden ja mainosten esittely. Esittely oli mielenkiintoinen vaikkei juuri antanutkaan mielikuvituksen päästä valloillen. En siis harmikseni päässyt tutkiskelemaan abstrakteja ja mielikuvitusta räjäyttäviä teoksia. Kaikesta huolimatta se oli värikäs kokonaisuus mainosten "historiaa". Tykkäsin! Etenkin Hartwallin julisteet olivat mieleen. Nythän hartwallilla on nuo retrot paketoinnit taas tulleet takaisin ja mun mielestä ne on toooosi mageita.


 Tää oli mainio! Mua itteeni ois kyllä ottanut hieman aivoon tälläisen mainokesen pudotessa postilaatikosta. Vielä jos potisin rahapulaa tai ystäväni olisivat lähdössä. "Ai haluaisitko lähteä junailemaan ja reissaamaan? Eikö ole rahaa? Aikaa? No ei hätää. Lähetämme sinulle matkailun kuvalehden edulliseen hintaan!" Mitä tässä on ajateltu? :D Että kuvalehtiläpyskällä korvataan se itse matka? Vähän naurattaa edelleen! Mutta arvioidaas sitä visuaalista ilmettäkin. Itse tykkään siitä, että se on jätetty ns. hahmotelmaksi. Ja tuo puna-musta yhdistelmähän on puhutteleva, vaikka koko kokonaisuus mielestäni koominen onkin.
                         Tässä selvästi kehotetaan herkuttelemaan. Joten yksi tekosyy lisää   > kevät!

 Tää on toinen jota tarkastelen ns. syvällisemmin. No siis olin aluksi ihan sitä mieltä ettei näitä voi mitenkää talkita ennenku Muusa oli fiksu ja selitti täst kuvast ja sitten tajusin itekkin:D
 Lapsi laitettu tehokeinona kuvaan säälittävän näkösenä pitelemään vaivasta ohra, ruis, vehnä en tiiä, mutta  jotain kasvia kuitenkin. "Turvaa tuleva polvi" Eli lahjoita tai tulevaisuus on tuhottu? Lapsi tulee kärsimään? njaa en tiiä, mutta luulen että on toiminut. Uhkaava punamusta tausta enteilee mailmanloppua joka hiippailee taustalla odottamassa päätöstäsi lahjoittaa tai olla lahjoittamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti